Cremele pentru zona din jurul ochilor chiar funcționează?

0 Shares
0
0
0

Există două tabere când vine vorba despre acest subiect: cei care cred în utilitatea acestor creme și le folosesc cu regularitate, în speranța de a întârzia efectele nedorite care apar odată cu înaintarea în vârstă și evident cei care pot afirma cu tărie că sunt ineficiente și că produsele folosite pentru hidratarea feței funcționează la fel de bine și pentru acea zonă.

Cunoscând faptul că fiecare om reacționează altfel când vine vorba de anumite produse, le vom da dreptate ambelor tabere deoarece, încă nu exista un răspuns clar și convingător care să aprobe sau să dezaprobe teoriile acestora.

Mai simplu spus, majoritatea specialiștilor consideră că există anumite probleme pe care cremele de ochi le pot vindeca, dar nu totul se poate rezolva cu aceste produse.

Deci … cine are nevoie de cremă de ochi?

„Nu există nicio îndoială că pielea din jurul ochilor este mai fragilă decât restul feței. Cel mai bine este să fii foarte atentă cu ea. Pielea din această zonă este una dintre cele mai subțiri și mai delicate și este, de asemenea, supusă unor agresiuni constante”, explică dr. Helen Knaggs, vicepreședinte de cercetare și dezvoltare globală la Nu Skin din Utah.

Din acest motiv, unii experți consideră că este mai bine să folosești o cremă sau un gel special conceput pentru ochi.

Odată cu trecerea timpului, pielea devine mai uscată, necesitatea hidratării suplimentare fiind evidentă. Fragilitatea zonei  din jurul ochilor explică de ce este adesea primul loc de pe față care dă semne de îmbătrânire și constituie un argument pentru folosirea produselor de îngrijire adecvate.

După cum observă Journal of Cosmetic Dermatology, unele studii indică faptul că anumite tratamente anti-îmbătrânire special concepute pentru pielea fragilă din jurul ochilor într-adevăr, ajuta la îmbunătățirea hidratării acestei zone și la reducerea adâncimii ridurilor mai pronunțate.

Coreeni au adoptat și ei ideea că puțină hidratare în plus nu are ce rău să facă, astfel că au inclus aceste creme în rutina lor de îngrijire pentru un ten frumos chiar în lipsa machiajului. Și ținând cont de faptul că ei folosesc doar ingrediente naturale pentru a realiza produsele cosmetice coreene, ar putea fi o idee bună să le acorzi o șansă mai ales în cazul în care ești fan produse naturale.

Trebuie totuși să mai afli un lucru important. Există posibilitatea ca umflăturile și cearcănele de sub ochi să fie o problemă  ereditară.

„Cu cât este mai tânără o persoană când începe să se confrunte cu pungi și umflături sub ochi cu atât este mai plauzibilă teoria cum că ar putea exista o componentă ereditară în această situație”, spune dr. Knaggs, explicând că pungile și cearcănele apar ca urmare a inflamației declanșate de expunerea la ultravioletele de la soare, de stres, oboseală și alergii.

Uneori, ajustarea stilului de viață prin consumul unei cantități mari de apă și stabilirea unui  program fix de somn, poate ajuta la estomparea acestor defecte.

Între timp, dr. Knaggs sugerează să iți masezi ușor fața, inclusiv pielea de sub ochi, pentru a ajuta la îmbunătățirea circulației și la reducerea acumulării de lichid. Nu uita să aplici crema de ochi tapotând zona și utilizând o cantitate mică de produs.

Verdictul

Pentru mulți oameni, cremele pentru ochi s-ar putea să nu facă prea mult – mai ales dacă există și componenta ereditară la mijloc. Desigur că nu poți face o afirmație pro sau contra până nu încerci pe propria piele aceste produse.

Cel mai bun sfat rămâne în continuare alegerea unui stil de viață echilibrat și sănătos, consumând suficiente lichide și având un somn odihnitor. Orice problemă a corpului se rezolvă îmbinând produsele care acționează la exterior cu schimbările benefice din interiorul organismului.

0 Shares
You May Also Like