6 motive pentru a oferi experiențe în loc de cadouri

0 Shares
0
0
0

Ne apropiem de acel moment al anului în care toți suntem preocupaţi unde să găsim cele mai bune oferte de cadouri. Iată 6 motive pentru care credem că este mai bine să oferim experiențe în loc de cadouri.

Amintirile vor dura pentru totdeauna, lucrurile nu prea mult

Să ne întoarcem la Crăciunul de acum câțiva ani. Aminteşte-ți unde ai fost și cu cine ai fost. Acum, încearcă să-ți amintești care a fost cadoul tău preferat în acel an. Îl mai folosești sau chiar îl mai ai?

Iată cum e cu lucrurile: nu numai că ele nu durează pentru totdeauna, dar uneori nu durează nici măcar un an. Copiii se plictisesc de jucării. Avionul cu telecomandă pe care și l-a dorit atât de mult soțul tău este în dulap și adună praf. Și probabil că nu ai văzut-o pe mama ta purtând acea brățară frumoasă pentru care ai petrecut atât de mult timp alergând prin magazin.

În schimb, știi ce rămâne? Amintirile, aşa este. Oferă cadou amintiri de neuitat, care durează toată viața.

Experiențele înseamnă distracție în forma cea mai pură

În urmă cu câțiva ani, mătușa mea a cumpărat vouchere cadou pentru o excursie la munte cu întreaga familie. Mătuși, unchi și veri au petrecut câteva zile de neuitat într-o cabană la munte. Și ce am învățat din asta? O experienţă cadou va învinge întotdeauna orice brăţară, pulover sau gadget.

Nu vei auzi niciodată de o experiență care se demodează

“Deci ai petrecut după-amiaza explorând centrul orașului și ai făcut o plimbare cu barca? Vai, dar este atât de de 1985!”

Hmm, nimeni nu a spus asta niciodată! Dar dacă vorbim de pantalonii aceia Tommy Hilfiger sau de acel hanorac Zara pentru care ai implorat-o pe mama ta în școală, poate.

Aşadar, un alt aspect grozav al cadourilor experienţe este că nu se demodează niciodată; sunt la modă tot timpul!

De obicei, cadourile nu pot fi partajate

Cadourile nu sunt, de obicei, menite să fie împărtășite. Experiențele, pe de altă parte, pot fi împărtășite cu alte persoane. Anul trecut, de Crăciun, le-am oferit celor doi nepoți ai noștri cadoul unui zbor cu parapanta la Braşov. Erau atât de încântați încât timp de trei luni, din ianuarie până în martie, acesta a fost singurul lucru despre care puteau vorbi. Apoi, am putut să împărtășim acele momente cu ei. Este un scenariu câștigător pentru toată lumea.

Oferind experienţe în loc de cadouri, reducem deșeurile

În timpul sărbătorilor, deșeurile menajere cresc cu peste 25%, în mare parte şi din cauza cadourilor. Dacă vrei să protejezi mediul, oferirea de experiențe în loc de cadouri este calea de urmat. Mai puține pungi de cumpărături. Mai puține cutii. Mai puțină hârtie de împachetat. Mai puține lucruri înseamnă mai puțin material utilizat.

Experienţele îi vor face pe toți mai fericiți, cel puțin așa spun oamenii de știință

Nu doar noi credem că experiențele te fac mai fericit, există o întreagă știință în spatele eacestei teorii. Există o satisfacție instantanee atunci când primim un cadou, dar în cele din urmă, ne adaptăm la noua achiziție. Satisfacția noastră scade în timp. Dar studiile arată că experiențele tind să rămână cu noi și să ne mulțumească mai mult timp.

Aşa că, de Crăciunul acesta, intră pe www.cadouriperfecte.ro şi alege experienţe cadou pentru toţi cei dragi.

0 Shares
You May Also Like