5 motive sa consumi cafea in fiecare zi

0 Shares
0
0
0

Cei mai multi dintre noi nu ne putem imagina o zi fara ceasca de cafea servita dimineata,  fara licoarea magica care ne energizeaza si ne imbie cu parfumul seducator si aroma intensa.

Cei ce aleg sa respecte acest tabiet se bucura si de o stare de sanatate mai buna, deoarece cafeaua este o sursa bogata de antioxidanti si nutrienti valorosi pentru organism.  

Studiile realizate de specialistii in nutritie si medici au confirma faptul ca boabele de cafea au numeroase elemente care ajuta organismul. In compozitia lor se gasesc cantitati impresionante de antioxidanti care au actiune directa asupra metabolismului si arderilor la nivel celular.

Este bogata in substante complexe precum: riboflavina (vitamina B2), acid pantotenic (vitamina B5), niacina (vitamina B3), mangan, magneziu, potasiu, cofeina, tianina, xantina, spermidina, acid clorogenic, acid citric si altele. Aceste elemente contribuie la buna functionarea a organismului.

Iata cinci motive care sa te determine sa consumi zilnic o ceasca de cafea savuroasa preparata din boabele magice bine prajite si proaspat macinate.

  1. Cafeaua te ajuta sa mentii greutatea corporala

Bautura este bogata in antioxidanti, substante  de intetesc arderile metabolice si neutralizeaza actiunea radicalilor liberi.

Consumul de antioxidanti grabeste procesele de ardere, deci grasimea este transformata in energie si nu se mai depune pe vasele sangvine, pe tesuturile musculare sau pe organele vitale. In pus cafeaua stimuleaza digestia, deci este un adjuvant redutabil in dietele de slabit.

Studiile realizate de specialisti au dovedit ca rata metabolica este cu 10% mai mare in randul persoanelor cu greutate normala care consuma zilnic o ceasca de cafea, si cu 29% mai mare in cazul supraponderalilor care au inclus cafeaua ca ingredient in dieta. 

2. Cafeaua imbunatateste activitatea sistemului nervos si capacitatea de memorare

Cafeina actioneaza ca un excitant asupra terminatiilor neuronale si contribuie la realizarea legaturilor sinaptice, astfel se impiedica instalarea fenomenului de degradare neuronala. In acelasi timp intensifica activitatea cerebrala imbunatatind capacitatea cognitiva, in special functia de memorare. 

Cercetarile realizate de specialisti confirma faptul ca cei ce consuma cafea regulat se bucura de capacitati de memorare imbunatatite, sunt mai vigilenti, mai activi, mai energici si au o stare psihica generala mai buna.

3. Cafeaua reduce riscul de instalarea bolilor neurodegenerative

Studiile realizate de-a lungul anilor de specialisti au dovedit ca cei ce consuma zilnic o ceasca de cafea sunt mai putin predispusi sa dezvolte boli precum Parkinson si Alzheimer.

Conform cercetatorilor cafeaua inhiba producerea proteinei responsabile de instalarea bolilor degenerative.

Se pare ca proteina care favorizeaza  degradarea neuronilor este aproape imposibil de metabolizat o data cu inaintarea in varsta, astfel licoarea magica devine esentiala pentru mentinerea in stare optima a sanatatii sistemului nervos.

4. Cafeaua sustine sanatatea ficatului 

Bogata in antioxidanti si substante nutritive valoroase, cafeaua are beneficii si asupra organelor principale: inima si ficat!

Ajuta la detoxifierea celulara si previne instalarea bolilor hepatice. Are in compozitie compusi care regleaza activitatea functiei ficatului, ce impiedica instalarea cirozei, a stenozei si chiar a cancerului.

Studii amanuntite au fost  realizate si asupra unor  persoane care sufereau de alcoolism si s-a observat ca cei ce consuma doua-trei cesti de cafea zilnic, se bucurau de un nivel de degradare a tesutului hepatic mai scazut, decat cei nu beau cafea.

5. Cafeaua este gustoasa, aromata, produce placere si imbunatateste starea psihica

Fiecare  ceasca de cafea bine preparata este o delectare pentru simturi! Parfum suav cu miresme tropicale, culoare intensa, spuma catifelata si gust rafinat, acestea sunt caracteristicile care delecteaza toate simturile si transmit placere, aduc un stop de buna dispozitie si fericire.

Beneficiile dovedite ale cafelei nu se limiteaza la cele enumarate, multe dintre acesta sunt dovedite prin studii amanuntite, realizate de specialistii redutabili, altele raman sa fie dezvaluite de generatiile urmatoare, insa un lucru este cert cafeaua este buna pentru sanatate cata vreme este consumate in cantitati moderata!

0 Shares
You May Also Like