Cum să alegi cea mai bună combinație de vin pentru petreceri?

0 Shares
0
0
0
Cum să alegi cea mai bună combinație de vin pentru petreceri

Astăzi ne vom concentra pe mâncare și vin: cum să le asortăm, care este cea mai bună ordine de servire și câteva sfaturi și trucuri pe care ar trebui să le ai în vedere înainte de a începe să îți planifici petrecerea.

Ce vinuri să cumperi?

Ce este primul lucru care îți vine în minte când te gândești la o sărbătoare? Vinul spumant? Sigur, vinul spumant nu este doar pentru petreceri și ocazii speciale, dar cu toții știm că o sărbătoare mare nu începe până când nu se deschide o sticlă. Nu trebuie neapărat să fie o șampanie scumpă pentru că există și alternative perfecte la șampanie, cum ar fi Cava, Prosecco și altele! Alege sticla care se potrivește cel mai bine gusturilor invitaților tăi, dar și bugetului pe care l-ai alocat.

Ce să știi înainte de a servi vinuri spumante

Dacă îți dorești să mulțumești cei mai mulți dintre invitați, atunci cel mai bine te orientezi către un vin spumant sec sau brut. De asemenea, vinul spumant se bea răcit, la aproximativ 6º până la 10º Celsius. Ca sfat, pune sticla în frigider timp de cel puțin 2 până la 3 ore înainte de servire sau la congelator pentru o oră. De asemenea, încearcă să alegi paharul corect pentru vin spumant, adică unul înalt, care nu permite bulelor să se risipească rapid.

Nu dai greș cu vinurile albe

Vinurile albe sunt o plăcere și, de obicei, datorită acidității lor, te ajută să-ți stârnești apetitul, motiv pentru este ideal să începi cina cu un vin alb asortat cu aperitivele. În general, aperitivele trebuie să fie mult mai ușoare și mai proaspete precum salatele, stridiile, brânzeturile moi și altele.

Ce să știi înainte de a servi vinuri albe

Vinurile albe mai ușoare sunt servite între 7º și 10º C, pe când cele mai corpolente sunt servite între 10º și 13º C. Ideal este ca paharele să nu fie pline, ci să pui vin cât să acopere un sfert din pahar pentru ca temperatura să fie menținută perfect.

Vinurile roșii sunt de nelipsit

Regula de aur pentru servirea vinurilor roșii este: începe cu cele mai ușoare și termină cu cele mai corpolente. Astfel, petrecerea poate începe cu Beaujolais, Pinot Noir care sunt foarte ușor de asortat cu preparate ușoare precum somonul la grătar sau pateurile. Mai apoi poți trece și la vinuri mai intense precum Syrah, Bordeaux, Napa Cab, Zinfandel, care sunt ideale pentru felul principal și tind să fie mai grase și coapte sau gătite lent.

Ce să știi înainte de a servi vinuri roșii

Vinurile roșii mai ușoare sunt servite între 13º și 18º C, pe când cele mai corpolente sunt servite între 15º și 18º C. Din nou, este ideal să alegi paharele potrivite pentru fiecare tip de vin, astfel încât acestea să fie cu adevărat pus în valoare. Descopera vinurile rosii dulci din magazinul online al Cramei Budureasca pentru că aici poți găsi unele foarte versatile, care pot fi adiția perfectă oricărei petreceri.

Completarea – vinuri desert

Cine își poate imagina o masă fără desert? Există ceva spectaculos în a combina vinul dulce cu mâncarea dulce. La fel ca vinurile dulci, și cele desert aduc o explozie de arome în gură, iar în mod normal dulceața desertului necesită un vin la fel de puternic și care să-l susțină. Există nenumărate vinuri de desert, de la vinuri fortificate la ice wine, fiecare dintre ele cu caracteristici diferite și fermecătoare care merită să fie savurate.

0 Shares
You May Also Like