Ghidul primei tale asigurari auto

0 Shares
0
0
0

Dupa trecerea examenului, trebuie sa va asigurati o prima masina si sa alegeti asigurarea. Acesta este adesea un pas complicat pentru tinerii care tocmai au obtinut permisul. In plus, soferii tineri platesc mai mult pentru asigurarea auto din cauza statutului lor…

Ce este un sofer tanar?

Statutul de sofer tanar nu are nimic de-a face cu varsta dvs, ci cu a fi un sofer novice. Intr-adevar, se refera la toti soferii care au avut permis de conducere de mai putin de 3 ani. Nu exista o definitie legala a soferului tanar, nici in Codul Rutier, nici in Codul Asigurarilor, dar se considera ca sunt posesori ai permisului B pentru mai putin de 3 ani, adica durata permisului de conducere de probatiune.

Cu toate acestea, companiile de asigurari auto considera ca sunt soferi tineri toate persoanele care nu au fost asigurate in ultimii trei ani. Astfel, sunt inclusi in asigurare tinerii soferi: soferii care nu au fost asigurati niciodata; conducatorii auto care au preluat codul si permisul de conducere in urma anularii acestuia din urma.

De ce este mai scumpa asigurarea atunci cand sunteti un sofer tanar si cum sa o remediati?

In primul rand, un sofer tanar este supus din punct de vedere legal sa incheie o asigurare. Prin urmare, el trebuie sa subscrie cel putin la o asigurare auto terta parte sau la raspunderea civila pentru a acoperi, in caz de accident, toate vatamarile corporale sau daunele materiale pe care le-ar putea provoca unui tert.

Cu toate acestea, astfel cum prevede Codul asigurarilor, soferii tineri sunt considerati neexperimentati, astfel incat acestia sunt adesea supusi unor prime suplimentare, de catre asiguratori, pentru a compensa un risc mai mare de daune. Acest surplus poate ajunge la mai mult de 100% din rata de asigurare auto.

Tanarul sofer este nevoit sa-si asigure vehiculul personal sau pe cel de la un intermediar de rent a car Cluj, va fi mai scump in primii ani, dar exista sfaturi pentru a evita sa-si mareasca bugetul de asigurare, incepand cu cautarea asigurarii auto. Intr-adevar, este posibil sa se gaseasca o asigurare care sa acopere toate daunele, cum ar fi asigurarea CASCO. Daca aceasta asigurare acopera cele mai multe daune, este si cea mai scumpa, prin urmare este posibil sa se incheie o asigurare terta parte, mai ieftina, dar care nu acopera totul.

Cat timp sunt un sofer tanar pentru asiguratori?

Suprataxa aplicata unui tanar sofer scade la jumatate in fiecare an inainte de a disparea in intregime la sfarsitul celui de-al treilea an. Intr-adevar, poate ajunge la 100% in primul an, 50% in al doilea an si 25% in al treilea inainte de a disparea dupa perioada de proba.

In plus, soferii tineri care au urmat conducerea insotita sunt considerati a fi soferi cu mai multa experienta, dupa cum reiese din durata permisului de proba. Prin urmare, companiile de asigurari modifica aceasta suprataxa: durata acesteia este redusa la 2 ani si se ridica la 50% in primul an, apoi la 25% in al doilea.

Astfel, fiind un sofer tanar genereaza costuri suplimentare de asigurare, dar prin respectarea regulilor si adoptarea unor trucuri, cum ar fi efectuarea antrenamentului de conducere insotit sau compararea asigurarilor pentru a gasi cele mai potrivite, este usor sa nu platiti pretul ridicat.

0 Shares
You May Also Like