Beneficii importante ale untului de arahide

0 Shares
0
0
0

Untul de arahide este unul dintre cele mai cautate produse naturale BIO Vegis, datorita beneficiilor sale asupra sanatatii. In urmatoarele randuri ale acestui articol vom discuta despre untul de arahide si despre beneficiile sale.

Untul de arahide este o pasta din arahide uscate si prajite. Beneficiile untului de arahide includ un risc redus de diabet, un risc scazut de boli de inima si cancer. De asemenea, consumul untului de arahide ajuta la scaderea hipertensiunii arteriale si la riscul de contractare a infectiilor virale si fungice.

In afara de gustul sau, untul de arahide are nutrienti vitali esentiali pentru organism. Beneficiile pentru sanatate ale acestui unt delicios includ urmatoarele:

Sursa bogata de proteine

Untul de arahide (100 grame) contine o cantitate mare de proteine ​​(25 – 30 grame). Proteinele pe care le consumam sunt impartite in aminoacizi, care sunt apoi utilizati in fiecare celula pentru a repara si construi corpul.

Untul de arahide scade nivelul colesterolului

O lucrare de cercetare din 2016 publicata in Jurnalul Stiintei si Tehnologiei Alimentare a aratat ca arahidele sunt o excelenta sursa de compusi ca resveratrolul, acizii fenolici, flavonoidele si fitosterolii care opresc complet absorbtia colesterolului din dieta.

Continutul de grasimi din untul de arahide este aproape egal cu cel al grasimilor din uleiul de masline. Contine atat grasimi polinesaturate, cat si grasimi mononesaturate. Deoarece aceste grasimi nu sunt saturate, ele sunt bune de consumat fara a supune inima la niciun risc. Grasimile nesaturate din untul de arahide ajuta la scaderea nivelului de colesterol rau (lipoproteine ​​cu densitate scazuta) si sa promoveze circulatia de colesterol bun (lipoproteine ​​cu densitate mare).

Previne diabetul de tip II

Consumul de unt de arahide poate fi, de asemenea, benefic in reducerea riscului de diabet de tip II. Arahidele contin nu numai proteine, ci si grasimi nesaturate. S-a observat ca grasimile nesaturate imbunatatesc sensibilitatea la insulina. Cercetarile privind consumul de unt de arahide si diabetul zaharat au aratat ca un consum mai mare de unt de arahide si alte fructe cu coaja lemnoasa scad riscul de diabet de tip II.

Buna sursa de vitamine

Untul de arahide contine multe vitamine care sunt bune pentru corpul nostru, ca acesta sa functioneze corect. Vitamina A gasita in el este utila pentru vedere, in timp ce vitamina C ajuta la stimularea sistemului imunitar si vindeca ulcerele simple mai repede. Pe de alta parte, vitamina E gasita in untul de arahide este un micronutrient foarte important necesar corpului nostru pentru a dizolva structuri complexe de acizi grasi si blocaje de grasime din artere.

Proprietati antioxidante

Untul de arahide contine proprietati antioxidante datorate prezentei folatilor, niacinei, acidului pantotenic, piridoxinei, riboflavinei si tiaminei. Unul dintre antioxidantii gasiti in el este resveratrolul. Resveratrolul este un antioxidant polifenolic care poate ajuta  la controlul bolilor cronice.

Regleaza nivelurile de zahar din sange

Untul de arahide este o sursa buna de magneziu (170 mg / 100 grame). Aceasta reprezinta 42% din valoarea zilnica recomandata a magneziului.  Magneziul joaca un rol important in dezvoltarea muschilor, osului si imunitatii in organism. Magneziul ajuta de asemenea la reglarea nivelului zaharului din sange si a tensiunii arteriale. Prezenta sa in organismul nostru ajuta la mai mult de 300 de reactii biochimice care sunt extrem de importante pentru supravietuirea noastra.

0 Shares
You May Also Like
Ce sunt căștile antifonice

SanatateCe sunt căștile antifonice?

Când vine vorba de protecţia auzului în medii zgomotoase, căştile antifonice reprezintă o soluție eficientă şi totodată accesibilă.…
Ce sunt carjele ortopedice

SanatateCe sunt carjele ortopedice?

Carjele ortopedice reprezintă un sprijin indispensabil în viața multor persoane care întâmpină dificultăți la mers, fie din cauza…
Cum alegi un laptop?

BlogCum alegi un laptop?

Atunci cand ai nevoie sa iti alegi un echipament pentru acasa fie poti sa iti indrepti atentia spre…