Tie ce tip de gazduire web ti se potriveste?

0 Shares
0
0
0

Tie ce tip de gazduire web ti se potriveste?Gazduirea web este extrem de importanta, pentru ca fara aceasta nici un site si nici un blog personal nu pot sa fie vizibile, deci nu pot sa fie accesate de catre oameni.

Ei bine, tinand cont de acest aspect important, cu siguranta fiecare proprietar de site si fiecare proprietar de blog isi va dori sa opteze pentru cele mai indicate tipuri de gazduire web.

Daca esti si tu interesat de un pachet de gazduire web, poti sa vezi aici cele mai importante detalii despre fiecare tip de gazduire web in parte.

In primul rand, poti sa te gandesti sa optezi pentru un pachet de gazduire partajata sau pentru un pachet de shared hosting, care este unul si acelasi lucru.

Daca te vei orienta spre un astfel de pachet de gazduire web, va fi nevoie sa imparti resursele serverului cu o multime de alte site-uri sau bloguri care sunt gazduite de catre serverul respectiv.

Aici s-ar putea sa fie insa o problema, pentru ca daca un site depaseste resursele alocate, toate celelalte site-uri pot sa fie afectate.

Partea avantajoasa in ceea ce priveste acest tip de gazduire web este aceea ca shared hostingul reprezinta cel mai ieftin tip de gazduire web, motiv pentru care foarte multi proprietari de site-uri sau de bloguri isi aleg acest tip de hosting.

Cei care detin un site sau un blog si observa faptul ca traficul lor creste vazand cu ochii, si sunt constienti de faptul ca site-ul sau blogul lor consuma din ce in ce mai multe resurse, pot alege sa opteze pentru un server VPS.

Un server VPS este ideal in aceste conditii dat fiind faptul ca resursele alocate sunt mult mai multe, si cel mai important, nu mai sunt impartite cu alti utilizatori. Asadar, pentru cei care inca detin un pachet de shared hosting, si care nu isi permit un pachet de gazduire dedicata, fara doar si poate, un server VPS reprezinta cea mai buna solutie.

Cei care au nevoie de foarte multe resurse, pot alege sa isi indrepte atentia spre un pachet de gazduire dedicata. Un server dedicat este ideal pentru site-urile care au un trafic foarte mare, sau este ideal de exemplu pentru cei care detin un magazin online, pentru ca acolo traficul este unul foarte mare.

In ceea ce priveste acest tip de web hosting trebuie mentionat faptul ca necesita cunostinte in domeniul programarii, pentru ca serverul dedicat sa poata sa fie administrat.

Partea mai putin placuta in ceea ce priveste serverul dedicat este aceea ca este mult mai scump decat un oricare alt pachet de web hosting.

Asadar, in conditiile in care te afli si tu in cautarea unui pachet de gazduire web, cu siguranta trebuie sa iti indrepti atentia spre un asemenea pachet. Pentru un blog sau pentru un site mic, cu siguranta ai nevoie de un pachet de shared hosting.

Daca traficul incepe sa creasca, atunci poti opta pentru un server VPS, in timp ce pentru un site foarte mare sau pentru un magazin online, poti opta pentru gazduire dedicata.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi un laptop?

BlogCum alegi un laptop?

Atunci cand ai nevoie sa iti alegi un echipament pentru acasa fie poti sa iti indrepti atentia spre…