De ce sa alegi psihoterapia?

0 Shares
0
0
0

Din ce in ce mai multe persoane, adulte dar si minori, pot suferi de depresie sau pot avea episoade de anxietate. Atat depresia cat si anxietatea nu sunt probleme inventate de oameni pentru a justifica anumite stari emotionale. Atat una cat si cealalta sunt probleme de sanatate reale, care in timp, netratate in niciun fel, pot afecta intregul organism.

De aceea este important sa intelegi de ce este bine sa alegi psihoterapia daca te confrunti cu astfel de probleme emotionale sau ai cunostinte care se confrunta cu asa ceva.

De ce ajungi sa suferi de depresie sau de anxietate?

Sunt foarte multe motive. O persoana care pare a avea tot ce isi poate dori cineva si pe care grijile zilnice nu ar trebui sa il apese, poate fi afectat de aceste dereglari psihice la fel de mult ca o persoana care are un trai mai greu. Motivele pot fi multe. Cu totii poate ne amintim de acele zile in care izolarea a fost obligatorie. Atunci, poate, au aparut cel mai multe cazuri de oameni care sufereau de depresie sau aveau anxietate.

Probabil, numarul acestor cazuri a fost dintotdeauna mare, dar in acea perioada s-a discutat mult mai deschis de efectele unor anumite restrictii asupra creierului uman. Sunt multe alte motive care pot provoca declansarea acestor boli pecum: insatisfactia profesionala, boala, decesul unei persoane dragi, divortul, nasterea sau alte dezechilibre hormonale, singuratatea, nemultumirea vis-a- vis de aspectul fizic sau de realizarile pana la o anumita varsta etc.

Dupa cum vezi sunt multe motive si poate la unele dintre ele nici nu te-ai gandit vreodata ca pot provoca astfel de probleme. Lucrurile nu trebuie lasate asa. Daca banuiesti sau stii deja ca esti intr-o situatie care iti poate declansa astfel de probleme, sau ai deja un diagnostic clar in acest sens, trebuie sa beneficiezi de psihoterapie.

Ce este psihoterapia?

Psihoterapia nu implica internare sau tratament medicamentos. Oamenii care sufera de depresie sau au episoade de anxietate au nevoie sa comunice, sa povesteasca, sa fie ascultati fara a fi judecati si sa gaseasca metode prin care sa poata iesi din aceste stari. Este dificil ca acestia sa accepte ca au o problema, iar o data ce realizeaza ca o au este iarasi foarte greu sa se destanuie cu o incredere oarba.

De aceea, o sarcina a terapeutului este de a castiga increderea pacientului si de a ii oferi confortul sa se poata destanui. Cand vine vorba de activitati care pot reduce simptomele sindromului depresiv sau al anxietatii putem include terapiile prin dans, prin pictura, scris, muzica sau alte activitati artistice care pot ajuta pacientii sa se detaseze de problemele care le-au provocat aceste stari.

Totodata, ii pot ajuta sa le exteriorizeze prin actul artistic avand loc o descatusare de sentimente si trairi.

Poate completa un tratament psihiatric?

Orice forma de psihoterapie poate fi recomandata in completarea unui tratament psihiatric. Cand persoana in cauza se confrunta cu probleme emotionale provocate de anumite traume, are fobii, este diagnosticata cu boli precum boala bipolara, are tulburari de somn, are anumite dependente, tulburari de personalitate sau sexuale, tulburari alimentare etc, pe langa tratamentul alopat se recomanda si psihoterapia.

Recomandare

Daca toate aceste informatii te-au ajutat sa gasesti unele raspunsuri legate de acest subiect, daca iti doresti sa vezi cum ai putea beneficia de serviciile unui psihoterapeut adecvat, poti cauta informatiile dorite si pe internet.

Daca locuiesti in Cluj, de exemplu, poti cauta cu ajutorul motorului de cautare Google cuvintele psihoterapie Cluj Napoca si poti gasi atat clinicile unde se regasesc astfel de servicii, informatii despre medici si recenzii despre competentele si rezultatele acestora cat si informatii despre costuri.           

0 Shares
You May Also Like
Ce este cardiomiopatie hipertrofica?

SanatateCe este cardiomiopatie hipertrofica?

Cardiomiopatie hipertrofica este o boala a muschiului cardiac caracterizata printr-o crestere a grosimii peretelui ventriculului stang (hipertrofie ventriculara…
Ce sunt căștile antifonice

SanatateCe sunt căștile antifonice?

Când vine vorba de protecţia auzului în medii zgomotoase, căştile antifonice reprezintă o soluție eficientă şi totodată accesibilă.…