La ce sunt utile probioticele?

0 Shares
0
0
0
La ce sunt utile probioticele?

Inainte de a afla la ce sunt utile probioticele, trebuie sa aflati ce sunt probioticele, insa aceste informatii le puteti descoperi in continuare.

Ce sunt probioticele?

Termenul probiotic, care inseamna „pentru viata”, se refera la o multitudine de microorganisme vii despre care se crede ca ar avea beneficii pentru sanatate. Le puteti gasi la magazinul local alimentar sub forma de alimente (in special in produse lactate, cum ar fi iaurtul), suplimente alimentare si chiar creme pentru piele.

Unii oameni iau un supliment probiotic de calitate 2020 in fiecare zi, ca o modalitate de a „mentine echilibrul” in sistemul lor digestiv, in timp ce altii le folosesc la nevoie pentru diverse boli, de la sindromul intestinului iritabil la dermatita atopica.

La un nivel mai minuscul, va puteti gandi la probiotice drept „bacterii” microscopice destinate sa imite rolurile bacteriilor care apar in mod natural deja in corpul nostru. Desi deseori consideram ca bacteriile si drojdiile sunt daunatoare, multe dintre aceste microorganisme sunt cruciale pentru modul in care functioneaza corpul nostru.

Una dintre functiile lor cele mai importante este captusirea partilor tractului gastro-intestinal, unde ajuta alimentele sa se digere, sa produca vitamine si sa combata bacteriile „rele” asociate cu boala.

De exemplu, unele specii de Lactobacillus, care pot fi gasite in laptele matern, sunt foarte importante pentru digerarea laptelui la sugari. De asemenea, anumite tipuri de E. coli din intestinul nostru ne ajuta sa producem vitamina K – o vitamina esentiala care ajuta la coagularea sangelui.

Functioneaza?

Primul lucru de retinut este ca nu toate probioticele sunt aceleasi si nu toti oamenii sunt la fel, ceea ce face ca studierea efectelor probioticelor sa fie extrem de dificila. Mai multe studii epidemiologice au aratat rezultate pozitive, in special pe taramul imbunatatirii sanatatii intestinale si a raspunsului imun, in timp ce altele au demonstrat lipsa de eficacitate sau rezultate inconsecvente.

Cercetatorii de la Institutul de Stiinta din Weizmann din Israel, au descoperit ca, contrar credintei populare, probioticele pe care le consumam nu raman intotdeauna in intestin, unde credem ca sunt si ca trebuie sa functioneze.

In schimb, in ​​cazul unor mai multe persoane, ele sunt pur si simplu eliminate prin scaun, fara colonizare.

Studiile anterioare asupra probioticelor, au avut in vedere in principal profilele bacteriene ale probelor de scaun, mai degraba decat sa se concentreze direct pe continutul intestinal. Acest lucru a ridicat ingrijorarea ca concluziile obtinute din studiile anterioare ar fi putut fi gresite.

Sunt in siguranta?

Istoric, pentru adulti sanatosi, s-a crezut ca probioticele sunt relativ sigure. Cand apar reactii adverse, acestea tind sa fie simptome digestive usoare, precum gazele sau balonarea.

Dar la persoanele cu probleme medicale subiacente, cum ar fi sistemele imunitare compromise, s-au raportat probiotice care duc la efecte secundare severe, inclusiv infectii periculoase.

Acestea sunt in mare parte cateva dintre informatiile de baza pe care trebuie sa le cunoasca fiecare persoana in ceea ce priveste probioticele. Fiecare poate decide daca doreste sau nu sa consume astfel de microorganisme vii, care sunt benefice pentru sanatate.

Cei care doresc cel mai bun supliment probiotic 2020, il pot alege accesand megaspore.ro, sau pot consuma produse lactate precum iaurtul in mod deosebit.

0 Shares
You May Also Like
Ce sunt căștile antifonice

SanatateCe sunt căștile antifonice?

Când vine vorba de protecţia auzului în medii zgomotoase, căştile antifonice reprezintă o soluție eficientă şi totodată accesibilă.…
Ce sunt carjele ortopedice

SanatateCe sunt carjele ortopedice?

Carjele ortopedice reprezintă un sprijin indispensabil în viața multor persoane care întâmpină dificultăți la mers, fie din cauza…
Cum alegi un laptop?

BlogCum alegi un laptop?

Atunci cand ai nevoie sa iti alegi un echipament pentru acasa fie poti sa iti indrepti atentia spre…