Echipamente medicale care nu ar trebui sa lipseasca din niciun spital

Echipamente medicale care nu ar trebui sa lipseasca din niciun spital

Echipamentele medicale din orice institutie spitaliceasca din cadrul tuturor lucrurilor trebuie sa fie in stare optima si disponibilitate completa pentru a fi utilizate la momentul potrivit.

Afam tot ceea ce inseamna: adica materiale, dispozitive medicale, echipamente, instrumente, retele de distributie si alte facilitati- chiar daca acestea nu sunt considerate a fi direct legate de ingrijirea pacientilor.

Succesul unei astfel de institutii se datoreaza in mare parte coordonarii tuturor partilor sale, astfel incat chiar si cel mai mic detaliu sa fie perfect controlat si sa fie in sincronizare totala.

Printre diferitele tipuri de resurse care trebuie sa fie disponibile intr-un spital, pentru a ingriji in mod corespunzator pacientii, unele echipamente medicale care trebuie sa fie intotdeauna disponibile ies in evidenta.

Merita chiar sa aveti unitati de inlocuire pentru a fi utilizate in cazul in care dispozitivul de utilizare regulata se defecteaza.

Avand instrumente medicale de baza, echipamentemedicale pentru backup sau inlocuire, nu implica neaparat costuri ridicate, deoarece este obisnuit sa aveti unitati pre-detinute sau reconstruite care pot fi o solutie excelenta pentru a avea o rezerva buna fara ca bugetul spitalului sa fie grav afectat.

Vezi aici si saboti medicali din piele.

  1. Monitoare pentru pacienti sau monitoare de semne vitale

Este un monitor medical sau fiziologic. Este un dispozitiv utilizat pentru masurarea semnelor vitale ale pacientilor si ofera citiri pe ecran sau ecran LCD sau CRT (cristal lichid), prin indicatori de diferite tipuri, fie litere, numere, grafice curbate sau liniare, simboluri etc.

Masuratorile efectuate pot fi sau nu transmise catre procesatori sau baze de date pentru analiza sau pur si simplu personalul monitorizeaza periodic citirile, in functie de cazul in cauza, procedurile care trebuie urmate etc.

  1. Lampi chirurgicale si de examinare

Nu este un secret pentru nimeni ca in spitale, clinici, cabinete si asa mai departe, este vital sa ai o iluminare buna, mai ales in salile de operatie.

Lumina trebuie sa ofere o intensitate suficienta in campul de lucru, dar de la lampi care nu sunt emitatori de caldura mari, pentru a evita cresterea temperaturii locului.

Trebuie sa fie lumina alba pentru a evita modificari in aprecierea colorarii tesuturilor.

  1. Paturi pentru pacienti

Intr-un spital exista intotdeauna o capacitate maxima de paturi, targi, mese de operatie, mese pentru examinarea pacientilor etc., si toate trebuie sa fie intotdeauna in stare optima pentru a fi utilizate in momentul in care sunt necesare.

Din acest motiv, este convenabil ca institutiile sa aiba echipamente medicale ca unitati de inlocuire in cazul in care acestea trebuie inlocuite.

Acesta este un factor important in situatiile de urgenta, deoarece pacientul se transporta pe el.

  1. Sterilizatoare

Metoda de sterilizare pentru obiectele de uz spitalicesc este in mod regulat prin autoclava.

Exista multe tipuri si capacitati diferite de autoclava, de la cele utilizate pentru obiecte mici, cum ar fi instrumentele de uz dentar, pana la unitatile mari pentru sterilizarea echipamentelor, textilelor etc. In niciun caz un spital nu poate fi lasat temporar fara autoclave care sa functioneze corespunzator.

Exit mobile version