Ce face un medic psihiatru?

0 Shares
0
0
0
Ce face un psihiatru?

Este un medic care a studiat specialitatea psihiatriei. Poate diagnostica si trata o serie de boli “mentale” cu terapie, medicamente sau o combinatie a ambelor. Adica serveste persoanelor cu tulburari psihice.

Psihiatrie in Tg Mures este locul in care vei obtine cele mai bune servicii. 

 Ce face un psihiatru?

Acest profesionist ajuta oamenii sa-si echilibreze starile emotionale si trateaza asa-numitele boli mintale folosind cunostintele lor in medicina si psihiatrie.

Acesta diagnosticheaza in mod corespunzator si ofera tratamente farmacologice (medicamente) si psihoterapeutice (terapie) adecvate pentru fiecare caz.

El este, de asemenea, instruit in mod corespunzator pentru a trata boli mintale care nu pot fi tratate de catre un psiholog, cum ar fi schizofrenie, tulburare bipolara, tulburare de depresie majora, autism, si altele legate de chimia creierului modificate.

 Cum ar trebui sa lucreze?

Pentru a functiona corect, acest profesionist in domeniul sanatatii mintale diagnosticheaza si abordeaza bolile mintale in primul rand in forma sa biologica, foloseste medicamente pentru a echilibra sistemul nervos, astfel incat evaluarea sa trebuie sa fie extinsa si utilizeaza diferite tehnici pentru a o realiza, acestea sunt cateva dintre ele:

  1. Interviuri directe cu pacientul si, uneori, cu familia si prietenii.
  2. Cantare de masurare pentru diagnosticarea bolilor mintale.
  3. Teste psihometrice standardizate.
  4. Examene fizice si teste pentru a verifica unele puncte neurologice.

3.1 Teste

Aceste teste sunt variate, de exemplu, pacientii pot ridica o mana sau pot rezolva un labirint- sunt importante pentru a diferentia tulburarile si pentru a oferi un tratament adecvat. Uneori poate fi ajutat de alte studii, cum ar fi encefalograme, imagistica prin rezonanta magnetica sau teste de sange pentru un diagnostic mai precis.

3.2 Medicamente

El prescrie, de asemenea, medicamente adecvate pentru tulburare diagnosticata. Nu toti oamenii reactioneaza la fel si, uneori, trebuie sa faca mici modificari in doze sau sa adauge alte medicamente pentru a obtine rezultatul dorit.

3.3 Psihoterapie

Cand considera ca este necesar sa faca psihoterapie, o efectueaza sau trimite pacientul la un psiholog pentru a efectua (tratamentul psihiatric functioneaza cel mai bine daca este insotit de psihoterapie).

3.4 Farmacie

Tratamentele farmacologice pe care le prescrie sunt de obicei lungi, pot varia de la cateva luni la cativa ani. Noile medicamente sunt mai putin agresive cu restul corpului si schimba doar ceea ce trebuie sa schimbe. Aceste medicamente nu au un efect imediat ca o aspirina, pacientii iau intre 3 si 15 zile tratamentul pentru a se vedea efectele. Este nevoie de un timp mai lung, dar efectul este sigur.

De asemenea, un psihiatru va evalua in mod constant simptomele si va modifica tratamentul in functie de modificarile pe care le intalneste. Va face acest lucru pana cand simptomele dispar si poate face o retragere de medicamente sau o doza fixa in functie de tulburare.

In orice moment, el va explica progresele si schimbarile pe care le are tratamentul asupra pacientului si va rezolva indoielile pacientului intr-un mod respectuos si prietenos, daca este necesar, o va face si cu rudele apropiatepentru a fi mai sigur ca tratamentul va da roade si totul decurge conform planului.

0 Shares
You May Also Like
Ce sunt căștile antifonice

SanatateCe sunt căștile antifonice?

Când vine vorba de protecţia auzului în medii zgomotoase, căştile antifonice reprezintă o soluție eficientă şi totodată accesibilă.…
Ce este cardiomiopatie hipertrofica?

SanatateCe este cardiomiopatie hipertrofica?

Cardiomiopatie hipertrofica este o boala a muschiului cardiac caracterizata printr-o crestere a grosimii peretelui ventriculului stang (hipertrofie ventriculara…