Ce este un medic cardiolog?

0 Shares
0
0
0
Ce este un medic cardiolog?

Inima este unul dintre cele doua organe si singurul muschi de care corpul nostru depinde sa functioneze in fiecare zi. Cand ceva nu pare corect, este esential sa vizitati un profesionist specializat, dat fiind faptul ca viata dvs. ar putea depinde de acesta. In aceste conditii, ar fi necesar sa mergeti la cardiolog.

Ce este un cardiolog?

Un medic cardiolog este un medic care are o pregatire specializata extinsa in diagnosticarea, tratarea si prevenirea afectiunilor si bolilor sistemului cardiovascular, care este compus din inima si vasele sale de sange. Cardiologul dumneavoastra va lucra impreuna cu dumneavoastra si alti profesionisti din domeniul sanatatii pentru a elabora un plan de tratament conceput pentru nevoile dvs. individuale.

Ce face un cardiolog?

Cardiologii se ocupa de toate bolile care pot pune stapanire pe inima, de la orice varsta, de la copii si pana la varstnici. Aceste maladii variaza de la defecte cardiace structurale la atacuri de cord pana la tulburari de ritm cardiac pana la probleme ale valvei cardiace sau insuficienta a pompei, printre altele. Cardiologii nu sunt in mod normal chirurgi; cu toate acestea, unii se specializeaza in cateterisme cardiace sau instalarea stimulatoarelor cardiace.

Cand trebuie sa vad un cardiolog?

Nu trebuie sa consultati un cardiolog, cu exceptia cazului in care medicul dumneavoastra de asistenta primara considera ca este necesar sa faceti acest lucru. Cu toate acestea, toata lumea trebuie verificata pentru factorii de risc majori care provoaca boli de inima – diabet zaharat, hipertensiune arteriala, dislipidemie – incepand cu anii 20 ai vietii.

Odata ce indivizii implinesc aproximativ 40 de ani, ar trebui sa-si viziteze medicii de ingrijire primara anual pentru a fi examinati pentru aceleasi conditii. Medicii de ingrijire primara indica persoanelor de orice varsta sa viziteze un cardiolog daca se pare ca au simptome legate de probleme cardiace. Simptomele includ adesea scurtarea respiratiei, dureri in piept sau vraji ametitoare.

Un medic cardiolog este de asemenea, expert in tratarea tulburarilor de ritm , a atacurilor de cord si a insuficientei cardiace. In plus, expertiza sa este necesara atunci cand se iau in considerare alte proceduri cardiace, cum ar fi angioplastia cu balon, chirurgia cardiaca si cateterismul cardiac.

Care sunt unele teste pe care le poate recomanda sau efectua cardiologul meu?

La vizitarea cardiologului dvs., este normal ca medicul dumneavoastra sa va revizuiasca istoricul medical si sa efectueze o examinare care include masurarea tensiunii arteriale, verificarea ritmului cardiac si ascultarea eventualelor anomalii cardiace. Dupa aceste teste initiale, unele probleme pot fi diagnosticate si pot fi date planuri de tratament, care sa includa:

  • ECG Ambulatoriu. Deoarece bataile inimii neregulate pot aparea din cand in cand, o ecocardiograma ambulatorie (ECG) monitorizeaza si inregistreaza activitatea electrica a inimii tale in timpul activitatilor de zi cu zi.
  • Cateterism cardiac. Acest test verifica fluxul de sange in arterele coronare si functia inimii dvs. prin introducerea unui tub flexibil, sau cateter, in vasele de sange din jur.
  • Ecografia carotida. Aceasta procedura nedureroasa determina cat de ingusta este artera carotida in comparatie cu cat de rapid curge sangele prin aceeasi artera. Cardiologul dvs. va va prescrie probabil daca suspecteaza ca ati suferit un accident vascular cerebral.

Pentru problemele mai complicate ale inimii, cardiologul dumneavoastra poate sugera teste suplimentare inainte de a sugera modificari ale stilului de viata sau de a prescrie medicamente.

Care sunt anumite domenii specifice de expertiza?

Un cardiolog poate avea un domeniu specific de expertiza, care poate include:

  • Cardiologie interventionala. Se concentreaza pe tratamentul pe baza de cateter al bolilor de inima structurale, inclusiv angioplastia balonului si plasarea stentului.
  • Electrofiziologie. Se specializeaza in diagnosticarea si tratarea inimii prin studierea activitatilor electrice ale inimii si determinarea cauzei unui ritm anormal.
  • Cardiologie nucleara. Pregatire extinsa in tehnici noninvazive pentru a studia modul in care curge sangele in organism.
  • Ecocardiografie. Este bine sa folositi o sonograma pentru a studia ecografia 2D, 3D si Doppler pentru a crea imagini in miscare ale inimii.

Ce intrebari ar trebui sa-i puneti cardiologului?

Amintiti-va, cardiologul dvs. doreste sa va intelegeti starea si sa fiti un participant activ la planul dvs. de ingrijire medicala. Daca ati facut teste suplimentare, cereti medicului sa verifice rezultatele si cereti-i sa va explice. Efectuati unele cercetari asupra starii dvs. si discutati eventual cum diagnosticul general va poate afecta viata de zi cu zi, impreuna cu planurile dvs. pe termen scurt si pe termen lung.

0 Shares
You May Also Like
Ce este cardiomiopatie hipertrofica?

SanatateCe este cardiomiopatie hipertrofica?

Cardiomiopatie hipertrofica este o boala a muschiului cardiac caracterizata printr-o crestere a grosimii peretelui ventriculului stang (hipertrofie ventriculara…
Ce sunt căștile antifonice

SanatateCe sunt căștile antifonice?

Când vine vorba de protecţia auzului în medii zgomotoase, căştile antifonice reprezintă o soluție eficientă şi totodată accesibilă.…