Ce face un arhivar?

0 Shares
0
0
0

Ce face un arhivar?Arhivistii dobandesc, gestioneaza si intretin documente si alte materiale care au importanta istorica si culturala pentru indivizi, organizatii si natiuni. Pentru a lucra ca arhivar este nevoie sa faci un curs arhivar.

O mare parte din munca ta este legata de pastrarea informatiilor si de a le face accesibile utilizatorilor, din ce in ce mai mult in format digital.

Arhivele pot include carti istorice valoroase, lucrari, harti si planuri, precum si fotografii, imprimate, filme si inregistrari generate de calculator. Utilizatorii includ cercetatori, cadre universitare, alti profesionisti si publicul larg.

In calitate de arhivar, va trebui sa:

  • sa evalueze inregistrarile pentru conservare si retinere – unele pot fi fragile si necesita o manipulare atenta, o reparatie sau o conservare
  • colectii de cataloguri si gestionarea informatiilor si inregistrarilor
  • promovati munca dvs. prin expozitii, prezentari, discutii si vizite
  • legatura cu donatorii si deponentii arhivelor
  • sa consilieze si sa sprijine utilizatorii in ceea ce priveste cel mai bun mod de a accesa, utiliza si interpreta arhivele
  • sa elaboreze sisteme si proceduri de evidenta a inregistrarilor pentru cercetarea arhiva si pentru pastrarea sau distrugerea inregistrarilor
  • sa mentina sisteme de cautare prietenoase si usor de utilizat
  • sa fie orientata spre client si sa raspunda intrebarilor adresate publicului, companiilor, cadrelor universitare si altor utilizatori
  • sa identifice modalitatile de protejare si conservare a colectiilor
  • a aranja achizitia si recuperarea inregistrarilor
  • sa consilieze cu privire la organizarea si stocarea permanenta a materialelor pentru a incuraja organizatiile sa planifice pentru viitor.

La un nivel mai inalt, va trebui sa:

  • licitati pentru fonduri si gestionati bugetele
  • gestioneaza si supravegheaza personalul
  • sa-si asume responsabilitatea pentru dezvoltarea si implementarea strategiilor.

Salariu

Asociatia Archives and Records (ARA) recomanda ca salariul minim de pornire pentru arhivistii recent calificati, conservatorii de arhive si managerii de inregistrari sa fie de 22.443 £.

Cu experienta, va puteti astepta sa castigati in regiunea intre 25.000 si 45.000 de lire.

Salariile la nivel inalt se pot ridica la aproximativ 55.000 de lire sterline.

Autoritatile locale si cele ale serviciului public sunt frecvent legate de scale. Registrele de afaceri, administratia centrala si universitatile pot oferi salarii mai mari.

Cifrele de venit sunt destinate doar ca ghid.

Ore de lucru

Arhivele care ofera un serviciu public pot necesita o munca in schimburi sau o munca flexibila, in special in arhivele administratiei locale, unde birourile de inregistrare impart adesea orele de program cu bibliotecile locale.

Sunt posibile pauze de cariera, de lucru cu jumatate de norma si flexibila in cadrul serviciului public, al administratiei locale si al organizatiilor din sectorul public.

La ce sa te astepti

Unele birouri de inregistrare sunt confortabile si moderne cu facilitati bune, dar in altele este posibil sa trebuiasca sa impartiti spatiul de birou in conditii mai putin confortabile.

Unele sarcini sunt exigente fizic si este posibil sa trebuiasca sa lucrati pe teren in conditii dificile, in special atunci cand salvati inregistrari din subsoluri sau cladiri neutilizate.

Locurile de munca sunt raspandite in numar mic in Marea Britanie si Irlanda. Unele posturi, de exemplu cele care primesc fonduri pentru loterii, sunt disponibile pe contracte temporare sau pe durata determinata, astfel incat sa fii pregatit sa fii flexibil. Cu experienta, pot exista oportunitati de activitate independenta si contract, in special in sectoarele religioase, de caritate si de afaceri, precum si cu persoane fizice si trusturi.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi un laptop?

BlogCum alegi un laptop?

Atunci cand ai nevoie sa iti alegi un echipament pentru acasa fie poti sa iti indrepti atentia spre…