Câți brazi sunt vânduți in fiecare an de Crăciun ?

0 Shares
0
0
0
Câți brazi de Crăciun sunt vânduți în fiecare an?

Cu mult înainte de apariția creștinismului, plantele și copacii care rămâneau verzi pe tot parcursul anului, aveau o importanță deosebită pentru oameni în timpul iernii. Așa cum oamenii de astăzi își decorează casele în timpul sezonului de sărbători cu pini, molizi și brazi, popoarele antice atârnau crenguțe veșnic verzi peste ușile și ferestrele lor. 

În multe țări, se credea că ramurile veșnic verzi vor proteja oamenii de vrăjitoare, fantome, spirite rele și boli. Dacă te întrebi câți brazi de Crăciun sunt vânduți în fiecare an, poți afla că circa 350 de milioane de brazi naturali. Dar, din moment ce există din ce în ce mai multe gospodării unice, vânzările cresc în fiecare an. În plus, a existat o tendință către un al doilea brad.

Potrivit specialiștilor, tendința către regionalitate este în creștere. 30 la sută din brazii de Crăciun sunt cumpărați direct de la ferme, iar alte 30 la sută din magazinele stradale. Vânzările online au crescut și ele, de asemenea. 

Vânzările de brazi în SUA

Pe piața SUA se vând în fiecare an, aproximativ 25-30 de milioane de brazi de Crăciun reali. Potrivit Departamentului de Comerț al SUA, 80% din brazii de Crăciun artificiali din întreaga lume sunt fabricați în China.

Brazii adevărați sunt o resursă regenerabilă, reciclabilă, iar cei artificiali conțin materiale plastice non-biodegradabile și cu posibile toxine metalice, cum ar fi plumbul. În același timp, în SUA există mai mult de 4.000 de programe locale de reciclare a bradului de Crăciun. În România poți cumpăra astăzi, brazi de Crăciun artificiali din cele mai biodegradabile materiale.

De asemenea, în România există puncte de colectare a acestor brazi. În America pentru fiecare brad natural de Crăciun recoltat, sunt plantați 1-3 puieți în primăvara următoare. Există aproximativ 350.000 de acri în producție pentru pomii de Crăciun în creștere în SUA, o mare parte din aceasta păstrând spațiul verde.

Există aproape 15.000 de ferme care cultivă brazi de Crăciun în SUA și peste 100.000 de oameni sunt angajați cu normă întreagă sau parțială în industrie. Durata de creștere medie a unui brad este de 7 ani.

Bradul de Crăciun a fost folosit din cele mai vechi timpuri. În mod tradițional, arborele a fost adus în case și decorat în familie. Cu toate acestea, de-a lungul timpului, brazii de Crăciun au fost înscriși și în Cartea Recordurilor Mondiale Guinness pentru o serie de caracteristici, inclusiv preț, iluminat, vârsta și natura formării lor. 

Cel mai mare brad de Crăciun

Cel mai mare brad plutitor se află în Brazilia la Rio de Janeiro. Arborele a primit un certificat pentru cel mai mare brad de Crăciun din lume, în 2007, de către Guinness Book of World Records. Lemnul a fost un element important al creației sale. Arborele are 53 de metri și cântărește 350 de tone. 

Bradul este luminat în fiecare an cu aproximativ 2,5 milioane de becuri și artificii, făcându-l al treilea cel mai mare eveniment turistic din Brazilia. Lemnul are la bază 11 flotoare, care stau la baza întreținerii sale.

Cel mai vechi pom de Crăciun însă, se află în Chippenham, Wiltshire, Marea Britanie. Arborele este un copac de 12 inci situat într-un ghiveci ornamental. Bradul a fost cumpărat de Woolworths în 1886 și este în prezent deținut de Janet Parker, strănepotul primului proprietar. 

Arborele a deținut recordurile mondiale Guinness pentru cel mai vechi brad de Crăciun din lume. Parker împodobește bradul în fiecare an cu heruvimi și Fecioara Maria.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi un laptop?

BlogCum alegi un laptop?

Atunci cand ai nevoie sa iti alegi un echipament pentru acasa fie poti sa iti indrepti atentia spre…