Super alimente bio pentru preparate fara gluten

0 Shares
0
0
0

Super alimente bio pentru preparate fara glutenFoarte multa lume cauta sa isi cumpere super alimente naturale care sa nu contina gluten, insa mai intai de toate, inainte de a prezenta cateva astfel de alimente fara gluten, trebuie sa vedem ce este glutenul.

Ei bine, trebuie precizat faptul ca glutenul este o proteina care se gaseste in orz, grau si in secara. Aceasta proteina insa se mai poate regasi si in alte produse in afara produselor de panificatie sau in afara produselor de patiserie – cofetarie.

Despre gluten trebuie mentionat faptul ca este evitat de catre persoanele care sufera de boala celiaca, dar si de catre persoanele perfect sanatoase din diferite motive.

Aceasta proteina este renumita datorita faptului ca poate sa provoace dureri surde de stomac, poate sa creeze probleme de digestie, poate sa creeze senzatia de balonare sau poate sa creeze deasemenea si senzatia de disconfort abdominal.

Acesta este si motivul pentru care foarte multi doctori nutritionisti le recomanda pacientilor lor, dar si altor persoane sa isi cumpere cat mai multe alimente bio, alimente naturale care sa nu contina aceasta proteina.

Toti cei care isi doresc sa isi cumpere produse de cea mai buna calitate, trebuie sa evite achizitionarea produselor care au fost procesate industrial, sau care au fost amestecate cu diferiti aditivi sau conservanti care contin gluten.

Ei bine, cat despre produsele si alimentele care nu contin gluten si care pot sa fie cumparate chiar si de la Paradisul Verde, putem sa amintim mai intai de toate boabele de fasole, lintele, alunele si semintele.

Ouale proaspate pot sa reprezinte deasemenea o optiune importanta pentru toate persoanele care isi doresc sa consume alimente naturale si sanatoase, care sa nu aiba in compozitia lor gluten.

Carnea proaspata, carnea de pasare si pestele sunt alte alimente care pot sa fie consumate de catre persoanele care sufera de intoleranta la gluten, pentru ca toate aceste elemente nu contin respectiva proteina.

Cat despre modul de preparare al acestora, trebuie mentionat faptul ca nu trebuie sa fie gatita carnea sub forma de snitel, pane sau marinata.

Fructele si legumele sunt alte alimente naturale care pot sa fie ideale pentru toate persoanele care sufera de intoleranta la gluten, dat fiind faptul ca aceste alimente naturale nu contin respectiva proteina.

Chiar si majoritatea produselor lactate sunt ideale pentru persoanele care nu au voie sa consume alimente si produse care au in compozitia lor gluten.

Trebuie precizat faptul ca persoanele care nu au voie sa consume alimente care contin acesta proteina, isi pot indrepta atentia de exemplu spre mustar, spre maioneza, spre sosul de ketchup, sau spre condimentele uscate (ierburi, usturoi, chilli), dat fiind faptul ca acestea sunt produse sigure si care nu contin gluten.

Exista chiar si dulciuri sigure si care nu contin aceasta proteina, iar aici putem sa amintim ciocolata, inghetata, bomboanele dure si gumate, sau diferite alte dulciuri.

Ei bine, acestea sunt alimente pe care le pot consuma toate persoanele care sufera de intoleranta la gluten, asa ca persoanele respective ar trebui sa tina cont de aceste sfaturi, pentru a avea o viata sanatoasa.

0 Shares
You May Also Like
Ce este cardiomiopatie hipertrofica?

SanatateCe este cardiomiopatie hipertrofica?

Cardiomiopatie hipertrofica este o boala a muschiului cardiac caracterizata printr-o crestere a grosimii peretelui ventriculului stang (hipertrofie ventriculara…
Ce sunt căștile antifonice

SanatateCe sunt căștile antifonice?

Când vine vorba de protecţia auzului în medii zgomotoase, căştile antifonice reprezintă o soluție eficientă şi totodată accesibilă.…