Cafeaua este cea mai populară băutură fierbinte din lume datorită aromei deosebite și beneficiilor sale asupra sănătății și productivității noastre.
După cum știți, cafeaua provine din boabe. Înainte ca boabele de cafea să ajungă la consumatori, majoritatea sunt mai întâi măcinate și preparate.
Producătorii de cafea boabe lasă ultimii pași în seama consumatorilor, ceea ce prezintă multe beneficii pentru aceștia.
Măcinarea boabelor de cafea pentru un gust mai intens
Atunci când cumpărați cafea boabe, le puteți măcina așa cum doriți. Vreți să aveți mai mult control asupra gustului și mirosului cafelei? Îl puteți avea, dacă preluați controlul procesului de procesare a cafelei, încă din etapa boabelor. O puteți măcina la textura dorită.
Boabele de cafea sunt macinate in functie sistemul de preparare cu care doriti sa gustati bautura. Există trei factori care fac diferenta: timpul de contact, rata de extracție și debitul.
În cazul în care timpul de contact este scurt, granulația trebuie sa fie fină. Cand metoda este una care cufunda cafeaua in apa timp de cateva minute, timpul de contact este mai mare, prin urmare trebuie o granulație mai mare decat majoritatea metodelor.
Cafeaua la ibric sau cafeaua turcească necesită, de exemplu, o granulație foarte fină a boabelor de cafea, cum este zahărul pudră. De cealaltă parte, espresso-ul necesită o granulație medie spre fină, deoarece timpul de preparare este mai scurt decât la cafeaua la ibric. Macinătura la espresso este foarte importantă asupra gustului cafelei.
Schimbările minore in granulația lui pot aduce schimbări mari in rezultat. Pentru un espresso perfect, vă sfătuim să comparați măcinarea dumneavoastră de acasă cu cea profesionistă, pe care o puteți observa foarte ușor în felurile de paduri sau mondoze cafea ușor de procurat din comerț și necostisitoare.
Măcinați boabele în loturi
Dacă nu doriți să scoateți râșnița de fiecare dată când preparați cafea, măcinați boabele întregi în loturi. O puteți face o dată pe săptămână sau la fiecare trei zile, în funcție de cantitatea de cafea pe care o consumați într-o zi.
Aceasta este, de asemenea, o idee bună dacă vă grăbiți și nu aveți timp să vă măcinați mai întâi cafeaua. De asemenea, evitați să consumați cafea care a fost expusă oxigenului, umezelii și manipulării altor persoane.
Știai că
Un studiu asupra cafelei a constatat că aceasta ne influențează genele într-un proces numit metilare ADN. Asta înseamnă că compușii cafelei se adaugă la genele noastre, ceea ce le poate modifica expresia. De aceea, cafeaua și ceaiul pot reduce glicemia, ne pot proteja împotriva demenței și multe altele.