Cum se realizeaza intretinerea huselor din piele pentru telefon

Daca v-ati cumparat o husa pentru telefon din piele, cu siguranta ati facut acest lucru pentru ca ati vrut sa fie un accesoriu durabil, dar nu este suficient sa fie doar rezistent, ci trebuie sa ramana si un accesoriu frumos.

Pentru a-si pastra aspectul si proprietatile, husa dumneavoastra din piele are nevoie de o ingrijire speciala, dar nu foarte complicata.

Inainte de a incepe orice activitate, va trebui sa determinati cat mai exact calitatea pielii. Pentru a face acest lucru, veti avea nevoie de un betisor de ureche pe care il veti inmuia putin in decapant, iar cu acesta veti atinge si chiar veti freca usor un colt al husei, pentru a urmari daca se produce o reactie.

In cazul in care culoarea pielii nu sufera nicio schimbare, este semn ca in momentul vopsirii s-a folosit anilina, iar husa este destul de poroasa. In continuare, se va aplica decapant pe o carpa din bumbac si se va sterge foarte bine.

Puteti chiar sa apasati mai tare in locurile in care vi se pare ca sunt pete sau este murdara. Daca, in schimb, in momentul in care testati calitatea pielii cu batul imbibat in decapant, aceasta isi pierde culoarea, este semn ca pielea respectiva a trecut printr-un proces de vopsire cu pigmneti.

Acest procedeu se face pentru a-i oferi pielii un aspect lucios, lacuit si pentru a-l face mai cool. In aceasta situatie va trebui sa nu folositi produse care sa agreseze pielea pentru ca nu veti face altceva decat sa va deteriorati husa.

Dar, nu va faceti grija, caci si in aceasta situatie exista produse pe care le puteti folosi, fiind vorba despre laptele special creat pentru intretinerea produselor din piele.

La fel ca si in cazul decapantului, se inmoaie o carpa din bumbac, dar de data aceasta in lapte, si se sterge husa, insistandu-se in locurile unde este nevoie. Avantajele laptelui fata de decapant sunt ca, pe langa proprietatea de curatare, acesta hraneste si inmoaie pielea.

Ultima activitate pe care o aveti de executat este lustruirea husei, care se face cu ajutorul unei carpe curate si a unei periute. Daca se intampla sa aiba loc o decolorare a husei, nu va faceti griji si nu folositi, in niciun caz, vopsea.

Exista o patina de piele care se va aplica cu ajutorul unui tampon, iar daca husa are zgarieturi, veti avea nevoie de un creion special pentru retusare, cu mentiunea ca trebuie sa fie de aceeasi culoare. Chiar daca aveti husa cu protectie 360 grade, e bine sa aplicati si o folie de protectie a ecranului.

In cazul in care aveti o husa de telefon din piele pe care nu ati mai folosit-o de foarte mult timp si a devenit scortoasa, solutia este sa o imbibati bine in lapte de intretinere si, in cateva zile, va deveni perfecta.

Exit mobile version