Cum se face corect dezinfectia si deratizarea?

Cum se face corect dezinfectia si deratizarea?Sunt anumite locuri din caza care inmagazineaza mai repede microorganisme sau chiar animalute mai mari.

Animale impaiate. Daca este posibil, aruncati-l pe Teddy in masina de spalat. Daca nu se poate spala, pastrati-l departe de toata lumea timp de cateva zile pentru a permite virusilor de pe suprafata sa sa moara.

Lenjerie, paturi, prosoape. “Acestea ar trebui sa fie spalate la temperaturi ridicate cu un detergent de inalbire in conditii de siguranta”, spune Scott. Spalati-va mainile dupa manipularea lor. Puteti apela si la servicii de dezisectie birouri, case, restaurante.

De asemenea, toata lumea din casa ar trebui sa isi spele mai des mainile cand cineva este bolnav. Sapunul si sanitizatoarele de apa sau de mana functioneaza bine, spune Gerba.

Sfaturi de prevenire a daunatorilor pentru casa ta

Aceste sfaturi simple de prevenire a daunatorilor sunt excelente pentru toate casele!

Daunatorii impotriva insectelor si a rozatoarelor sunt mai mult decat o neplacere benigna. Poate ca soarecii sunt aceia care contamineaza suprafetele alimentelor cu fecalele incarcate de bacterii care provoaca intoxicatii cu alimente.

Sau termite si alte insecte care distrug lemnul, care provoaca in Statele Unite o paguba estimata de 5 miliarde de dolari in daune structurale in fiecare an. Anumiti gandaci si molii pot transforma imbracamintea si covorasele de lana si blanuri valoroase in gramezi de praf. Si apoi exista gandaci, bug-uri de pat, muste, purici, tantari si o lista aproape fara sfarsit a a daunatorilor din case.

Din fericire, in timp ce toti daunatorii au comportamente unice si distincte, toti daunatorii au nevoie de hrana, umiditate si adapost. De aceea, concentrandu-va pe aceste trei caracteristici, puteti impiedica aparitia multor probleme de daunator.

Depozitati alimentele in recipiente etanse

Pungile din plastic si de hartie nu se potrivesc pentru dintii rozatoarelor sau daunatorilor si insecte mici. Produsele trebuie depozitate in ambalaje rezistente la insecte, cum ar fi recipiente din plastic dur sau din sticla cu capace stranse. Nu uitati de seminte  si de alimentele pentru animalele de companie (preferate de soareci) – acestea ar trebui de asemenea depozitate in recipiente tip canistra cu capace bine montate.

Pastrati cutiile de gunoi sigilate, curatate si departe de casa

Destul de mult tot ceea ce puneti in gunoaie va avea o anumita atractie faunei salbatice, rozatoarelor si insectelor. Rozatoarele si gandacii vor aprecia apropierea unei mese bune la casa ta calda si vor incepe sa caute modalitati de a intra. Prin urmare, cel mai bine este sa va pastrati cosurile la aproximativ 10 metri distanta de casa. In acest fel, daunatorul nu va asocia cosul cu casa si nu va incepe sa caute o cale inauntru. Puneti intotdeauna gunoiul in saci de gunoi si clatiti recipientele – reziduurile zaharoase sunt sigur ca vor atrage furnicile si termitele. In cele din urma, fixati capacele cu cordoane. Asigurati-va ca nu exista nici o slabiciune a cablului pentru a va asigura ca capacul este strans.

Reduceti sursele de umiditate posibile

Am mentionat mai sus ca toti daunatorii au nevoie de umiditate pentru a supravietui. Unii daunatori, cum ar fi tantarii, care necesita apa statatoare pentru a pune oua si a-si completa ciclul de viata. Alti daunatori se bazeaza pe apa pentru a deteriora si a slabi lemnul inainte de a incepe sa creeze cuiburi in interiorul lemnului.

 

Exit mobile version