Cum se clasifica mierea de Manuka?

0 Shares
0
0
0

Daca ati cautat anterior miere de Manuka, fie online, fie pe raftul magazinului local de produse alimentare de sanatate, este posibil sa fi intalnit o serie de sisteme de clasificare, iar unul dintre aceste sisteme de clasificare este MGO Manuka Honey.

MgO pentru mierea Manuka se refera la methylglyoxal, care este un compus chimic care se gaseste in mierea de Manuka. MGO ofera efectul antibacterian despre care se vorbeste atat de des. Sistemul de clasificare MGO testeaza metilglyoxal continut in miere.

Cu toate acestea, Metilglyoxal poate fi produs sintetic si adaugat la miere in timpul procesului de fabricatie, astfel incat testul nu ofera un adevarat semn de puritate si calitate atunci cand vine vorba de evaluarea mierii de Manuka autentica.

UMF (Unique Manuka Factor), pe de alta parte, testeaza toate cele trei caracteristici chimice ale mierii: Metilglicoxal (MGO dupa cum s-a mentionat, elementul antibacterian), Dihidroxiacetona (cunoscuta si sub numele de DHA, care da varsta mierii) si Leptosperina (indicatorul pentru mierea autentica).

Se recomanda cumpararea produselor care au trecut testele UMF standard pentru Leptosperina, care poate fi gasita doar in mierea de Manuka si nu poate fi fabricata.

Cele mai comune tipuri de miere de Manuka

  • UMF 5+ are minimum 83 MGO.
  • UMF 10+ are un minim MGO 263.
  • UMF 15+ are un minim MGO 514.
  • UMF 18+ are un minim 698 MGO.
  • UMF 20+ are un minim MGO 829.

Specialistii testeaza MGO in mierea de Manuka, precum si DHA si Leptosperina, apoi evalueaza potenta mierii pe baza sistemului de clasificare UMF. Prin urmare, ne putem asigura ca metilglicoxul din mierea Manuka apare in mod natural, oferind un gust autentic al acestui produs atat de des cautat.

Pentru a oferi mai multa siguranta furnizorilor si clientilor din intreaga lume care investesc intr-adevar in miere de Manuka autentica, toate produsele marcate „Manuka” destinate exportului din Noua Zeelanda trebuie sa fie acum supuse testelor ADN independente.

Dezvaluita de Ministerul din Noua Zeelanda, la inceputul acestui an, noua definitie stiintifica a mierii Manuka protejeaza reputatia unuia dintre cele mai rare tipuri de miere din lume, deoarece continua sa creasca in popularitate, conectand oamenii cu natura.

Indiferent de perioada cultivarii sale; din momentul in care este creata in stupi si pana cand este asezata pe raftul magazinului local, mierea de Manuka poate fi urmarita.

Fiecare pas pe care il face in timpul crearii sale implica monitorizarea, verificarea si testarea constanta pentru ca specialistii sa se asigure ca mierea pe care o produc este intr-adevar naturala si trece toate testele de puritate specifice. Pentru mai multe informatii, cititi articolul Clasificare miere de Manuka: ce înseamnă MGO, UMF, KFactor, NPA şi TA?.

Indiferent daca aveti nevoie de miere de Manuka de calitate medicala pentru a ajuta procesul de vindecare a taieturilor si ranilor mici, pentru a o include intr-o reteta traditionala sau pentru a o consuma pur si simplu – va putem garanta ca cele mai bune produse sunt cele certificate.

0 Shares
You May Also Like
Ce sunt căștile antifonice

SanatateCe sunt căștile antifonice?

Când vine vorba de protecţia auzului în medii zgomotoase, căştile antifonice reprezintă o soluție eficientă şi totodată accesibilă.…
Ce sunt carjele ortopedice

SanatateCe sunt carjele ortopedice?

Carjele ortopedice reprezintă un sprijin indispensabil în viața multor persoane care întâmpină dificultăți la mers, fie din cauza…
Tipuri de implanturi dentare

SanatateAlte tipuri de implanturi dentare

Ce sunt implanturile dentare? Implanturile dentare sunt inlocuiri artificiale pentru radacinile dentare. Implantul dentar este fabricat, de obicei,…