Ce sunt probioticele?

0 Shares
0
0
0

Vi s-a intamplat sa auziti ca anumite cunostinte cauta probioticul cel mai bun iar dvs. sa nu aveti idee ce este un probiotic, si cat de important este acesta? Daca raspunsul dvs. pentru aceasta intrebare este Da, atunci cu siguranta acest articol este ideal pentru dvs., dat fiind faptul ca va ajuta sa asimilati multe infornatii despre probiotice.

Probioticele sunt bacterii vii numite microorganisme “bune”, deoarece acestea sunt benefice organismului, in special sistemul digestiv, ajutand digerarea alimentelor, distrugerea microorganismelor care provoaca boli si producerea de vitamine. Probioticele disponibile in unele alimente si suplimente alimentare sunt similare cu probioticele care exista in mod natural in intestin.

Ce fac probioticele?

Organismul nu are nevoie de adaugarea de alimente si suplimente care contin probiotice pentru a fi sanatoase. Cu toate acestea, produsele alimentare si suplimentele care contin probiotice ajuta la locul de munca al “bunelor” bacterii care sunt deja prezente in intestin. Probioticele va pot ajuta sa va mentineti sanatosi prin:

Reducerea numarului de bacterii “rele” din intestin care pot provoca infectii sau inflamatii (umflaturi).

Stabilizeaza barierele tractului digestiv impotriva bacteriilor “rele” sau produce substante care le impiedica cresterea.

Inlocuirea bacteriilor “bune” ale organismului, care au fost pierdute, de exemplu, cand luati antibiotice.

Refacerea echilibrului bacterian “bun” versus “rau” al organismului, care apoi ajuta la mentinerea corecta a functionarii organismului.

Care sunt cateva exemple de probiotice?

Probioticele care se gasesc in mod natural in intestinele dvs. includ: Saccharomyces boulardii (o drojdie) si bacteriile din familia de microorganisme Lactobacillus si Bifobacterium . (In afara corpului, Lactobacillus acidophilus este probioticul care se gaseste in unele iaurturi.)

Alimentele care contin probiotice includ: unele sucuri si bauturi din soia; lapte fermentat si nefermentat; zer; cateva branzeturi moi; miso; tempeh; chefir; kimchi; varza acra; multe muraturi; si iaurt (probabil cel mai bine cunoscut produs alimentar care contine probiotice).

Suplimente: Suplimentele probiotice dietetice – care sunt disponibile in capsule, tablete, pulberi si extracte lichide – contin fiecare un anumit tip de probiotic. Aceste produse sunt disponibile la magazinele de hrana sanatoasa si in magazinele naturale, magazinele pentru vitamine si alte magazine. De exemplu, un supliment utilizat frecvent este Acidophilus , care este disponibil de la mai multi producatori de suplimente.

Ce conditii medicale sunt folosite pentru probiotice?

Suplimentele probiotice pot fi utile in tratarea si prevenirea afectiunilor inflamatorii ale tractului digestiv, cum ar fi pouchitis (care afecteaza persoanele care au eliminat colonii), boli inflamatorii intestinale (cum ar fi colita ulcerativa si boala Crohn) si inflamatia cronica a stomacului si ulcerele cauzate de bacteria Helicobacter pylori.

Probioticele pot fi, de asemenea, utile in tratarea constipatiei , a sindromului intestinului iritabil , a refluxului acid si a colonului spastic; scurtarea duratei diareei infectioase; si reducerea recurentei (intoarcerii) vezicii urinare si a cancerului colorectal. Probioticele sunt, de asemenea, studiate ca o metoda de stimulare a sistemului imunitar.

Alte situatii in care ar fi ideal probioticul cel mai bun includ:

  • Infectii cutanate, cum ar fi eczema (dermatita atopica ) la copii;
  • Boala mintala;
  • Copilaria stomacului si a infectiilor respiratorii, alergiilor si astmului;
  • Problemele de dormit;
  • Rigiditatea articulatiilor;
  • Intoleranta la lactoza.
0 Shares
You May Also Like
Ce sunt căștile antifonice

SanatateCe sunt căștile antifonice?

Când vine vorba de protecţia auzului în medii zgomotoase, căştile antifonice reprezintă o soluție eficientă şi totodată accesibilă.…
Ce sunt carjele ortopedice

SanatateCe sunt carjele ortopedice?

Carjele ortopedice reprezintă un sprijin indispensabil în viața multor persoane care întâmpină dificultăți la mers, fie din cauza…
Cum alegi un laptop?

BlogCum alegi un laptop?

Atunci cand ai nevoie sa iti alegi un echipament pentru acasa fie poti sa iti indrepti atentia spre…